+30 699 94 51051Mon. - Fri. 09:00-17:00

Τα 10 trends στο Web design για το 2014

Τα 10 trends στο Web design για το 2014

Ποια είναι τα νέα trends στο Web design το 2014? Πόσα από αυτά πιστεύεται θα ακολουθήσουν οι Έλληνες designer το επόμενο διάστημα?

Κάποια σίγουρα θα τα αγκαλιάσουμε ενώ άλλα θα τα αγνοήσουμε, αυτές όμως είναι σύμφωνα με την εμπειρία και τη γνώμη μας οι νέες εξελίξεις στον χώρο! Μένει να δούμε τι θα επικρατήσει!

1.Συνεχίζεται η εξέλιξη του  Flat UI

Σαν φανατική υποστηρικτές του καθαρού design που είμαστε είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι και φέτος το καθαρό design θα νικήσει ξεκάθαρα το «φανταχτερό» και «φορτωμένο» στις προτιμήσεις μεταξύ των χρηστών.

Blogging

2.Mobile First

Η χρήση των smartphone και των tablet έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια και έχει επικρατήσει την κίνηση που προέρχεται από desktop υπολογιστές σε πολλά μεγάλα website. Το 2014 οι φορητές συσκευές θα επεκτέινουν κι άλλο την κυριαρχία τους καθιστώντας επιτακτική ανάγκη για όλους εμάς τους Web developer να συνεχίσουμε να ψάχνουμε τρόπους να κάνουμε τα site μας ακόμα πιο φιλικά στην χρήση από συσκευές με μικρή οθόνη. Μας αρέσουν εξάλλου οι προκλήσεις!

3. Ακόμα περισσότερο «scrolling»

Το κίνημα του scrolling θα κορυφωθεί μέσα σε αυτή την χρονιά. Ξεκίνησε δειλά και με πολλές αστοχίες το 2012 αλλά είναι η ευκολία που παρέχει στον χρήστη η χρήση της  «ρόδας» του ποντικιού και οι οθόνες αφής των κινητών που κάνουν το scrolling ένα σημαντικό στοιχείο στην πλοήγηση ενός μοντέρνου website.

4. Περισσότερη HTML5!

Ο τίτλος τα λέει από μόνος του όλα, όποιοι δεν ξέρετε τι είναι η HTML5 και πως αλλάζει το τοπίο στο Internet ενημερωθείτε σύντομα!

5.Λιγότερο κείμενο

Το Internet μεταμορφώνεται χρόνο με τον χρόνο σε ένα περιβάλλον με λιγότερο κείμενο. Μερικά website προτιμούν να μην έχουν σχεδόν καθόλου παραγράφους κειμένου στις σελίδες τους αλλά να βασίζονται σε εντυπωσιακά γραφικά τα οποία είναι σχεδιασμένα για να μεταφέρουν την πληροφορία που χρειάζεται στον επισκέπτη.

Βέβαια σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να ταιριάζει και να αφήνει καλή εντύπωση, αλλά δεν είναι για όλους. Πολλά site καταφεύγουν στην χρήση video αντί για κείμενο και απαιτούν από τον επισκέπτη την παρακολούθηση του κάτι που το καθιστά κουραστικό.

lesstext

6. Μινιμαλιστική πλοήγηση

Το trend της πλοήγησης μέσω ενός μινιμαλιστικού μενού που είτε μαζεύετε κατά την διάρκεια του scrolling, είτε χρησιμοποιεί μικρά εικονίδια που χρειάζεται η επιλογή του χρήστη για να «αναπτυχθεί» το μενού επιλογών, θα επεκταθεί και άλλο μέσα στην χρονιά που διανύουμε.  Μια τάση επηρεασμένη από την ανάγκη πλοήγησης μέσω κινητών τηλεφώνων.

7.Η αντικατάσταση των εικόνων από κώδικα CSS

Γιατί να χρησιμοποιείτε ένα αρχείο εικόνας  όταν η ίδια δουλειά γίνεται με CSS? Ποιος δεν θα ήθελε ένα set πανέμορφων checkboxes φτιαγμένα με CSS στο website του;

8. Τα πάντα σε μια σελίδα

Όλο και περισσότερα website αποφεύγουν την χρήση νέων σελίδων για το περιεχόμενο τους αλλά προτιμούν έξυπνες λύσεις προσθήκης παραπάνω πληροφοριών στην ίδια σελίδα. Η χρήση lightbox, overlays και η χρήση tile με σύμπτυξη και ανάπτυξη από διάφορα σημεία της σελίδας μπορούν να μειώσουν τα «click» που χρειάζεται ένας χρήστης για να αποκτήσει πρόσβαση στο περιεχόμενο.

9. Τυπογραφία

Η επάνοδος των γραμματοσειρών στο προσκήνιο! Τα λεγόμενα Web fonts αυξάνονται και πληθύνονται και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι” αυτό!  Πλέον έχουμε στην διάθεση μας αρκετές καλές επιλογές, προτιμούμε μεγάλα μεγέθη γραμμάτων και τους συνδυασμούς. Καθαρά χρώματα, απλότητα και αναγνωσιμότητα είναι το μέλλον.

10. Μεγαλύτερες και καλύτερες εικόνες

Τέλος συνεχίζει να αυξάνεται η χρήση μεγάλων σε ανάλυση εικόνων για χρήση σε sliders και backgrounds, αντί για τα κλασσικά patterns για textures. Οι μεγάλες πλέον αναλύσεις των οθονών είτε desktop είτε κινητών/tablet και οι Retina οθόνες της Apple απαιτούν προσοχή στην επιλογή των εικόνων που χρησιμοποιούμε στο website μας για να έχουμε πάντα ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

bebemassage

Κάντε ένα σχόλιο

Contact US

Ονοματεπώνυμο (υποχρεωτικό)

Email (υποχρεωτικό)

Θέμα

Το μήνυμα σας